En podcast om rollepil

Fluff i rollespil

Vi snakker i denne specialepisode ikke om et bestemt rollespil, men derimod om, hvordan fluff teksterne er med til at forme rollespil på områder, hvor reglerne ikke nødvendigvis gør det.

Vi begynder med Shadowrun, og derefter kommer vi rundt om forskellige andre rollespil:

Denne episode er vores soft launch af sæson 2, hvor vi har ændret på opsætningen af vores udstyr, og det giver forhåbentlig en bedre lyd.

2 Kommentarer

 1. Thais Munk

  Hej berks!

  Fed episode!
  En tilføjelse herfra: Noget af det som jeg synes er særlig god fluff (som I også kommer noget ind på) er det med sprog og slang, f.eks. i Planescape, WoD og WFRP. Det giver meget at der er de betegnelser fra forskellige Kejserlige provinser, nedsættende udtryk for halflings, være tiltrukket af en klon (Teknokratiet i Mage) etc.

  Jeg er meget enig med Morten og Elias i kedelige settingsbeskrivelser. jeg tror at WFRP gør/gjorde noget interessant der med nogle af deres gazetters, hvor alt informationen er opsummeret i tabeller med f.eks. korte bemærkninger om hver enkelt landsby, hvad den er kendt for og hvor mange indbyggere den har. Det er en mere kvantitativ måde at skrive fluff på, som jeg tænker gør det nemmere at bruge i spil end de ting Morten beskriver.

  • Laenestol

   Yawdy cutter,

   Du rasler med knogleboksen og interessante ting kommer ud. Din henvisning til imperiets gazetter er interessant – og det er noget, jeg lige skal have kastet et blik på. Tak for det.

   / Morten

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *