En podcast om rollepil

Warhammer Fantasy Roleplay 2nd edition

Velkommen til tredje episode af podcasten Lænestolsrollespil, hvor vi i denne episode tager fat i rollespillet Warhammer Fantasy Roleplay 2nd edition – og det netop, hvor Cubicle 7 har overtaget licensen til Warhammer Fantasy-rollespillet og har en 4th edition på vej. Vi har imidlertid taget fat i 2nd edition, som stammer tilbage fra   2005 (og ikke som tidligere skrevet fra 90’erne), hvor det blev udgivet af Green Ronin.

Warhammer er dyster fantasy-rollespil i en sen-middelalder verden bygget over Europa, men med sit helt eget islæt, som det også kendes fra figurspillet Warhammer Fantasy Battle og dets talrige afledninger i form af diverse brætspil, computerspil, romaner mm.

Vi tager et kig på, hvad det er, som Warhammer FRPG kan, og hvorfor mange er store fans af spillet.

Du kan finde Warhammer FPRG 2nd edition på RPGdrivethru, hvor Cubicle 7 stiller spillet til rådighed.

5 Kommentarer

 1. Emil Heide

  Vil lige hurtigt sige at den første 2nd edition bog kom i 2005, ikke i 90’erne. Har ikke hørt jeres podcast endnu, men bemærkede hurtigt den del af intro-teksten.

  • Laenestol

   Hov, det er da også rigtigt. Det var vist Hogsheads 1st edition relancering vi fik det blandet sammen med. Tak for rettelsen (som nu også er rettet i hovedindslaget)

 2. Thomas

  Så fik jeg også slænget mig i lænestolen – med et rigtig fint afsnit i ørene.

  Mortens kommentarer om Insanity var interessante – det skifte der er sket siden førsteudgaven – og jeg fik også lidt perspektiv på nogle tanker jeg selv har gået med om universets Kaos/guder.

  Jeg har selv taget hul på en serie om karrieresystemet i Warhammer og tillader mig lige en plug – nye læsere kan begynde her:
  https://pjaltekongen.blog/2018/06/14/tre-generationers-karrierevalg/

  • Laenestol

   Tak for kommentaren – og for linket, det er spændende læsning.

 3. Tommi

  Et andet spil med livsstiger er Miseries and misfortunes af Luke Crane. De er også realistiske, men det er meget færre end i WHFRPG. Det er også en version af fate poeng: mortal coil, som har en pris at bruge.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *