En podcast om rollepil

Vampire: The Masquerade 5th Edition

Velkommen til episode 21, hvor Lænestolsrollespil kaster sig over rollespillet Vampire: The Masquerade, som i 2018 er udkommet i en helt ny udgave. Vi har læst femte udgaven af Vampyr-rollespillet.

Vampire: The Masquerade 5th edition er udgivet af White Wolf, som er ejet af Paradox. Lead designer er Kenneth Hite, som vi har omtalt i en tidligere episode, og oprindeligt er rollespillet udtænkt af Mark Rein-Hagen. Fremtidige World of Darkness og Vampire: The Masquerade udgivelser føres videre af Onyx Path Publishing.

I dagens episode har vi besøg af Peter Brichs, som er vore første gæst på Lænestolsrollespil. Peter har sin egen blog, Spil og spilopper, hvor du kan læse om hans Vampire-kampagne, Toronto by Night, og Peter er vært på podcasten Papstinenser. Oliver har også en Vampire-kampagne, Askejægerne, som også giver et indtryk af det nye Vampire-rollespil.

 

4 Kommentarer

 1. Thomas Munkholt

  Rigtigt mange gode betragtninger – jeg har helt sikkert været skyldig i at overse hvor indforstået bogen er, for jeg var … indforstået. Men det er egentlig også det eneste kritikpunkt jeg har.

  Layout blev mest nævnt som “pænt” og måske også en del af at det var uoverskueligt (?), men for mig var en stor del af glæden ved at åbne bogen hvor frisk den føltes – og det mindede mig på den måde om at bringe 1st. edition hjem til spilgruppen. Den fremstod også ekstremt cool og edgy (selvom den er bedaget i dag). Jeg tror det er en bog der taler til nogle mennesker der ikke ellers ville være blevet lokket ind (hvilket så kun gør det til en større synd at være så indforstået).

  Det er helt klart den her udgave jeg vil spille – reglerne giver meget bedre mening her end de seneste par foregående udgaver der lider voldsomt af bloat. Deres få, små justeringer/stramninger er gode. Men jeg har også købt terningerne, så jeg er nok også bare en sucker (tøhø).

 2. Laenestol

  Der er ingen tvivl om, at bogen er flot, og den har meget et coffee table book look som frister en til at lade den ligge fremme. På den måde skriger den ikke ‘rollespilsbog’, som mange andre udgivelser gør, og det gør den – som du nævner – til en frisk og cool udgivelse.
  Og reglerne er bare bedre.

  / Morten

 3. Troels R

  Det lader til at de har lånt Dark Side mekanikken fra Force and Destiny til Humanity.

  Spændende.(som måske igen har lånt den et sted fra.

  • Laenestol

   Hvordan fungerer Dark Side mekanikken, siden de måske har lånt Vampires Humanity?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *