En podcast om rollepil

Tales from the Loop

Velkommen til episode 11 af Lænestolsrollespil, hvor vi vender blikket mod Sverige og kigger på det svenske rollespil, Tales from the Loop, som er designet af Fria Ligan, der har Modiphius som medudgiver af den engelske udgave af spillet.

Tales from the Loop anvender terningpulje engine, som er blevet udviklet og tilpasset til flere af Fria Ligans rollespil, og i 2017 udgav de via kickstarter Tales from the Loop, som på sin vis rider med på den 80’er bølge, som tv-serien Stranger Things havde en stor indflydelse på, men Tales from the Loop gør det særegne, at det bygger sin verden og fiktion op på kunstneren Simon Stålenhags retro-futuristiske nuclearpunk malerier. Du kan besøge Simons hjemmeside her, og her kan du kan besøge Fria Ligan og Tales from the Loop.

Lyt med, når tager spillets univers op, diskuterer spillets ide med at man spiller børn, og hvordan nostalgi har en rolle i spillet. Hvor godt mindes du robotterne og dinosaurerne fra din barndom?

4 Kommentarer

 1. Thais Laursen Munk

  Helt vanvittig god episode! Tak for den! Jeg fik lyst til at købe og spille spillet.

  Det er sjovt det med nostalgi i rollespil. Jeg ved ikke om der er lavet andre 90’er nostalgi scenarie end mit Udsigten til Guldborg Sund (som er ringe formidlet med masser af slagfejl, men som fungerer som rollespil). Jeg har fået lidt samme oplevelse ud af at spille og læse scenarier fra 90’erne uden at det var bevidst valgt.

  Jeg vil desuden anbefale denne fremragende video ift nostalgi og en fremtid aldrig var: https://www.youtube.com/watch?v=gSvUqhZcbVg

  Jeg skriver måske mere om det her senere, men jeg nu har jeg i hvert fald markeret min begejstring!

  • Laenestol

   Altid fedt at høre at vi har begejstret. Tror bestemt ikke du vil blvie skuffet over Tales, hvis du anskaffer det.

 2. Thomsa

  Jeg kan skrive under på Thais’ begejstring. Og nu vil jeg benytte mig af deres Things From the Flood-Kickstarter til at få mig en samling.

  • Laenestol

   Det er fornøjeligt at høre. Vi er flere her på podcasten, som også er i gang med at føje Things from the Flood til samlingen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *